Honger noch dorst

david troch

Zondagavond. De tweede dag van de Inleefweek Armoede zit erop. Ik heb nog geen seconde honger of dorst geleden. En toch heb ik nog zo goed als geen eurocent uitgegeven. Zaterdagmiddag las ik voor tijdens het Verhalenfestival onder de stadshal. Er waren broodjes. Er waren drankbonnetjes. Zaterdagavond presenteerde ik de benefietavond van 11.11.11 in de Brugse Poort. Er was een maaltijd. Er was gratis witte wijn in de backstage. Zaterdagnacht fietste ik naar huis en kwam onderweg een vriend tegen. We belandden in het lichtbruine café De Walrus, waar hij me omwille van mijn armetierig bestaan trakteerde. Zondagochtend at ik de broodjes op die ik na het Verhalenfestival redde van de vuilnisbak. Zondagmiddag at ik een stevig middagmaal bij mijn schoonfamilie, waarna ik met de schoonvader en de tweejarige zoon achtergebleven maïskolven op het geoogste veld ging rapen. Ook kreeg ik nog enkele kroppen sla, een goed gevulde zak…

View original post 120 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s