Spekjes noch taartjes

david troch

Gisterenavond. Ik beslis om niet thuis te eten. Ik moet de voorronde van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam in de Hotsy Totsy presenteren en ik herinner me een e-mail die het over broodjes voor de organisatie heeft. Als ik het café binnenstap, zijn ze allemaal, met uitzondering van twee broodjes opgegeten. Het blijken niet-vegetarische. Ik eet al veertien jaar geen vlees meer. ‘Haal gewoon de spekjes eruit,’ zegt iemand. Dat weiger ik altijd zonder verpinken. Nu twijfel ik toch even om het te doen. Maar mijn jarenlange principes winnen het van mijn arme, knorrende maag. ‘Aan de overkant van de straat hebben ze taartjes,’ zegt iemand anders. Ik sta op, tot de barvrouw me toeroept dat ze me best een bordje met kaasblokjes en olijven wil serveren. Ik stem in. Niet veel later brengt ze het bordje en stopt ze me drankbonnetjes in handen. Dorst hoef ik ook nu weer…

View original post 158 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s