Dag 1 – De eerste honger

Vrijdagavond, 20u15, de Wevelgemse gemeenteraad loopt op zijn einde, mijn maag zendt enkele signalen uit. Nog even en dat kan worden opgelost.

Onbewust ervaar ik een wrang gevoel, mij plots bewust wordend van het feit dat de inleefweek sinds 18u officieel van start is gegaan. Door de drukte van de dag en tijdens de gemeenteraadszitting, niet meer aan gedacht. Nog geen voorbereidende boodschappen gedaan. Gelukkig wel vorige week ter voorbereiding de Aldi bezocht en het ticketje bijgehouden.

De vergadering is afgelopen. Collega Marie stelt voor een spaghetti te gaan eten in de Mythe: ‘ik trakteer je er één, dan hoef je niet aan die centen te denken’ stelt ze voor. De verleiding is groot maar ik besluit huiswaarts te trekken. Collega’s Nico en Kevin hebben zich beter voorbereid blijkbaar: boodschappen gedaan in de loop van de dag en nu nog even op café met de collega’s waar ze zich laten trakteren. Wie geen geld heeft moet slim zijn? Zo werkt het in de praktijk waarschijnlijk niet. Maar op café praten over de problematiek, dat is sensibiliseren!

Thuisgekomen begin ik toch aan het rekenen te slaan. Als cijfertjesfreak ben ik dit mezelf verschuldigd, ik moet toch weten waar ik geraak met mijn centen? Na 5 dagen een budget dat ‘op’ is, zou in mijn zwangere toestand niet verantwoord zijn.

Het vermoeden en besef dat het niet makkelijk zal zijn om met € 60 de week rond te krijgen, wordt alleen maar groter. Het wordt keuzes maken, dat in ieder geval: verse groeten en fruit, charcuterie, frisdrank, snoepgoed, melkproducten, brood, aardappelen, …. .

Ik zie mijn deelname als een uitdaging, een bewustwording én een ervaring. Deze doelen zal ik alvast bereikt hebben. Of ik er geraak met die € 60? Het moet, dat beloof ik mezelf. Benzine zal een grote slopkop worden, mijn fiets staat al warm te draaien.

Ik hou jullie graag op de hoogte, morgen meer!

foto dag 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s