Dag 4 – Kiezen is verliezen

Auto of fiets, water of frisdrank, charcuterie of smeerkaas, boterhammen of ontbijtgranen, verse groenten of uit blik, aldi pizza of pizzeria, frituur of goedkope thuismaaltijd, …. .

Keuzes maken. In het dagdagelijkse leven heb ik er moeite mee: welk gerecht op restaurant, dagelijkse kledij uitkiezen, snit van mijn haar, oranje of rode muts voor mijn kleine man, verbouwingskeuzes, cadeau uitkiezen, welke hobby eerst, ….

Toen ik de keuze gemaakt had om mee te doen aan de inleefweek was die heel resoluut. Maar ik had niet gedacht dat die keuze zou teweeg brengen dat het een week van zovele keuzes zou worden. Alhoewel, keuze is hier niet echt op zijn plaats. Veel keuze is er niet met een budget van € 60. Dus eigenlijk heb ik geen keuze en ook dat op zich was al een keuze want mensen die echt in armoede leven, hebben helemaal geen keuze en hebben die keuze ook niet altijd zelf gemaakt of in de hand.

Keuzes maken en uitstelgedrag. Ik heb een hekel aan uitstelgedrag: direct handelen als er me iets te doen staat. Maar deze week betrap ik mezelf hier keer op keer op. Kappersbezoek, nieuwe broek kopen, cadeau uitkiezen voor mijn schoonzus haar verjaardag, apotheek bezoek, grote boodschappen bij collect & go, maandelijks kruitvat bezoek, ….

En meteen besef ik ook dat ik die luxe heb om uit te stellen. In werkelijkheid zou ik zelfs die keuze niet hoeven te maken.

Van nu af aan prijs ik me gelukkig dat ik keuzes kán maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s