Positief blijven denken – dagboek van S.

Maandag 13 oktober 2014
We zijn het weekend doorgekomen, mijn zoontje en ik. Het vroeg veel nadenken, overwegen, gerichte keuzes maken, ‘neen’ kunnen aanvaarden en positief blijven denken en vooral creatief zijn bij het zoeken naar alternatieven. Maar finaal lukt het ook om te onthechten en bewust stil te staan bij wat je wel of niet doet, en dat op zich geeft een goed gevoel – misschien wel en enkel door de korte periode van zeven dagen ? – .

Zaterdag deden we de wekelijkse boodschappen. Als steeds met een boodschappenlijstje, alleen nu zonder ‘stapelkortingen’ en produkten die je dan in de berging zet in afwachting van een later gebruik. De melk was in promotie : 9 liter + 3 liter gratis. Aanlokkelijk aanbod. Meteen de gedachte erbij : ‘Neem ik het risico om aan het begin van de zevendaagse al 10 euro uit te geven, enkel aan melk, terwijl ik niet weet welke kosten nog komen zullen ?’. Uitsparen op termijn is niet langer een optie als ik nu een variatie in voeding wil brengen met een beperkt budget. En dus koop ik exact zeven brikken melk, met een hogere stukprijs dan de twaalf stuks die samen verpakt zijn … En zo laden we in onze winkelkar van alle produkten het exacte aantal dat we nodig hebben.
‘Tegen het eind van de week zal alles keurig opgemaakt zijn’, zeg ik dapper tegen mezelf, ‘eigenlijk hebben we zelfs geen berging meer nodig.’.

’s Namiddags gaan we in het park wandelen. Met de hond. Niet de onze – we hebben er geen. Een hond uit het dierenasiel. Veel goedkoper dan een eigen hond onderhouden en minstens even hartverwarmend. Want de hond is ook arm. – Opletten dat we niet bitter worden. –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s