Dag 6 – Welkom kleine Clément!

Wat een dag! Eigenlijk niet veel de kans gehad om aan ‘eten’ te denken. Vanmorgen heb ik me overslapen. Om 8u maakte zoonlief voorzichtig duidelijk dat hij het tijd vond om op te staan. Het duurde even voor ik het goed en wel doorhad: Batterij GSM compleet plat -> geen wekker dus -> een uur overslapen. Na een half uur rennen van hot naar her, zoon uithalen, douche nemen, kleren aan, schoonpa bellen om zoon dringend te komen halen, … stond collega Stijn aan de deur om naar de VVSG trefdag (voor steden en gemeenten) te vertrekken.

Aangekomen in Gent, nog niet helemaal bekomen van zo’n ochtendshift, mocht ik bij de eerste sessie aansluiten.

Luk Dewulf (auteur & spreker) gaf ons een boeiende inleiding hoe de talenten van onze medemens (relatie, medewerkers, collega’s,….) te ontdekken. Zeer interessant én verreikend. Maar tijdens de voordracht kwam de vraag bij mij toch naar boven: krijgen mensen in armoede evenveel kans hun talenten te ontplooien? Ik vrees dat het antwoord negatief is. Als het levensdoel in eerste plaats ‘overleven’ is of als je de eindjes aan elkaar moet knopen iedere maand, zijn talenten dan nog belangrijk? Nu ik er verder op nadenk, toch niet helemaal negatief. De kansen zullen misschien minder groot zijn maar zal iemand met organisatietalent niet sneller uit de situatie kunnen klauteren? Alweer voer voor een ‘nieuwe’ discussie lijkt me.

Vandaag dus de luxe gehad om van een broodjeslunch te kunnen genieten en vanavond van mijn schoonma haar kookkunsten. Maar ik troost me met de gedachte dat hutsepot gemaakt is van seizoen groenten die meestal niet overdreven duur zijn maar toch super lekker! Morgen staat voor mij trouwens het ‘overschotje’ op de menu. Normaal zou ik een dag overslaan om dezelfde maaltijd te nemen of de diepvries aanvullen, maar in deze inleefweek ligt het net iets anders.

Mijn dag is geëindigd met een bijzonder blije gebeurtenis. Ik mocht mijn metekindje, Clément, voor het eerst in mijn armen sluiten. De mama, papa en kleine broer Louis zijn dolgelukkig. Een écht schatje. Welkom kleine man op deze wereld, hopelijk ga je een goed leven tegemoet!

Dag 6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s