Duurloop

david troch

Hardlopen. Best een goedkope sport. Een paar schoenen, een short, een T-shirt. Dat volstaat. Tot ik tijdens mijn duurloop op de Blaarmeersen stilstond bij wat het mij allemaal kost.
Een maand geleden kocht ik nieuwe schoenen. Ik telde er ruim twee, bijna drie keer mijn huidig weekbudget voor neer (naar aanleiding van de Inleefweek Armoede tracht ik rond te komen met zestig euro). ‘Om de duizend kilometer, ten laatste na vijftienhonderd kilometer moet je ze vervangen,’ zei de verkoper. Voor wie dertig kilometer per week loopt, betekent dat om het jaar een nieuw paar. Dertig kilometer is bij mij vaak een minimum. In theorie zou ik meerdere loopschoenen per jaar moeten verslijten. In de praktijk wacht ik vaak veel te lang voordat ik naar de winkel trek.
Hoeveel ik voor mijn short betaalde, weet ik niet meer, maar het is niet van een bekend merk, dus al te veel zal…

View original post 163 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s